Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De binnenspeeltuin: de zevende ring van de hel voor iedereen met goede smaak

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Nynke had het nooit gedacht, maar ze vindt het prima om met man en kinderen naar zo’n vreselijke binnenspeeltuin te gaan.

Na de geboorte van je kinderen zul je de rest van je leven altijd een beetje teleurgesteld zijn. Niet in hen, althans, dat hoop ik niet, maar in jezelf. Omdat je uiteindelijk alles zal worden wat je nooit wilde worden. Je vtwonen-interieur wordt overgenomen door plastic speelgoed met knipperende lichtjes en hysterische muziekjes. Je dacht dat je je kinderen alles zou kunnen leren eten. In de praktijk googel je de voedingswaarde van een blik knakworsten. En elke keer dat je zo’n knieval voor je kinderen maakt, denk je aan de vrouw die je ooit was, die de opvoeding van haar kinderen heel anders zou aanpakken dan al die andere ouders.

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).