Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

De herfst is in aantocht: Twente wacht flinke hoeveelheid regen

Met de warme temperaturen dit weekeinde lijkt het nog ver weg, maar de herfst is wel degelijk in aantocht. Vandaag schijnt de zon nog volop op veel plekken in Nederland, maar vanaf morgen mag de paraplu weer uit de kast. 

In het laatste weekend van de astronomische zomer werden we volgens Weerplaza nog getrakteerd op warmte met maxima van 21 tot 27 graden en veel zonneschijn.Maar dat gaat veranderen. Met de start van de astronomische herfst slaat het weer om. Nadat op maandag een frontensysteem ons land is gepasseerd, draait de wind naar het zuidwesten en kunnen meerdere storingen ons land vanuit het zuidwesten in de laatste dagen van september bereiken.

Storm

Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we op dinsdag en woensdag te maken met de restanten van de tropische storm Humberto. Het gaat bij ons zorgen voor buien. Ook de tweede helft van de week ziet er nat uit. Elke dag is de paraplu nodig want de atmosfeer is vrij onstabiel dus komen er soms buien voor. Daarbij is de lucht vrij vochtig en is het vaak bewolkt. De zon komt slechts af en toe tevoorschijn. De temperaturen gaan zo rond de 20 graden uitkomen.

Volledig scherm
De weersverwachting voor de komende week © Weerplaza
Volledig scherm
De weersverwachting voor volgende week © Weerplaza