Nel, de vrouw van Hans, werd ernstig ziek door een inenting tegen Mexicaanse griep. Hij waarschuwt voor de risico's als onder tijdsdruk een vaccin wordt ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Nel, de vrouw van Hans, werd ernstig ziek door een inenting tegen Mexicaanse griep. Hij waarschuwt voor de risico's als onder tijdsdruk een vaccin wordt ontwikkeld. © Koen Verheijden

De vrouw van Hans werd ernstig ziek van vaccin: ‘Mijn boodschap is, het kán misgaan’

Waarom overheden uiterst zorgvuldig moeten omgaan met een nieuw vaccin? Vraag dat maar aan weduwnaar Hans (83). Zijn vrouw Nel overleed in 2019 na tien jaar ziekte door het Mexicaanse griepvaccin. ,,Maar ik wil niet dat dit verhaal koren op de molen van antivaxxers wordt.”

 1. LIVE | Britten keuren Pfizer-vaccin goed, Waalse burgemeester heeft lak aan regels tijdens kerst
  Coronavirus

  LIVE | Britten keuren Pfi­zer-vac­cin goed, Waalse burgemees­ter heeft lak aan regels tijdens kerst

  Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land wereldwijd dat goedkeuring heeft gegeven voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het vaccin moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. Ondertussen zijn in de Verenigde Staten in 24 uur tijd meer dan 2500 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, het hoogste aantal sinds eind april. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het coronanieuws.
 1. Dit is het nieuwe gebouw van ITC van de Universiteit Twente
  Play

  Dit is het nieuwe gebouw van ITC van de Universi­teit Twente

 2. De Meyboom is Overijssels cafetaria van het jaar
  Play

  De Meyboom is Overijs­sels cafetaria van het jaar