Met lekker weer fietsen tussen de kassen in 's-Gravenzande.
Volledig scherm
Met lekker weer fietsen tussen de kassen in 's-Gravenzande. © ANP

De winter lijkt alweer voorbij (als hij er al ooit is geweest)

Slecht nieuws voor de winterfan die zijn laatste hoop op februari had gevestigd. In de nieuwe 30 daagse verwachting van Weerplaza zien we totaal geen signalen van kou. ,,Het lijkt er dan ook op dat deze meteorologische winter als een nachtkaars uitgaat zover die überhaupt al was aangegaan”, concludeert Raymond Klaassen.

De weerkaarten laten volgens Weerplaza een ‘te warme blob’ zien de komende dagen. ,,De grootste warmte-afwijking zien we boven het oosten van Europa waar verschillen van 3 tot ruim 8 graden ten opzichte van normaal worden verwacht.” Mensen die dus hadden gehoopt op nog enkele koude dagen in februari kunnen deze hoop daarmee laten varen. 

De week begon vandaag koud, met in het Limburgse Beek vandaag voor het eerst temperaturen onder de -5 graden. Dat is echter geen voorbode voor de rest van de week. Die verloopt dankzij een krachtig hogedrukgebied zeer rustig en ook droog. Neerslag wordt op afstand gehouden en er worden overdag temperaturen verwacht tussen de 5 en 8 graden.

Volgende week wordt de stroming weer westelijk en trekken er storingen over het land. Het wordt duidelijk wisselvalliger en ook natter.