Derde avond vol rellen: dit is er aan de hand in 'witte enclave' Duindorp

UpdateOpnieuw was het maandagavond erg onrustig in Duindorp, voormalig vissersdorp aan de Haagse kust. Uit woede over het schrappen van de vreugdevuren ging de jeugd voor de derde avond op rij de straat op om te rellen. De politie was massaal aanwezig en blokkeerde toegangswegen naar de wijk. Twaalf relschoppers werden opgepakt. ,,Dit mogen we niet tolereren.’’

Voor de derde avond op rij is het raak: tientallen jongeren trekken, soms gemaskerd, door de straten. Er wordt brand gesticht, onder meer bij een leegstaande kerk, ook is er zwaar vuurwerk naar de ME gegooid. Een auto rijdt in op agenten. De politie heeft toegangswegen naar Duindorp geblokkeerd, tot dusver zijn twaalf mensen gearresteerd (in de leeftijd van 15 tot en met 58 jaar). Verslaggevers ter plekke wordt het werken praktisch onmogelijk gemaakt door de ‘grimmige en bedreigende’ sfeer. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.