Het streekvervoer reed al eerder niet door stakingen.
Volledig scherm
Het streekvervoer reed al eerder niet door stakingen. © ANP

Deze week geen stakingen in streekver­voer om gesprekken een kans te geven

De stakingen in het streekvervoer op woensdag en donderdag gaan niet door. Vakbonden FNV en CNV en werkgeversvereniging VWOV praten deze week verder over betere arbeidsvoorwaarden voor werknemers in het streekvervoer.

 1. Verdachte van ongeluk waarbij gezin omkwam filmde dat hij 250 km/u reed: ‘Hij bleef accelereren’

  Verdachte van ongeluk waarbij gezin omkwam filmde dat hij 250 km/u reed: ‘Hij bleef accelere­ren’

  De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, reed volgens het Openbaar Ministerie 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij filmde zijn hoge snelheid met zijn mobiele telefoon, luidt de aanklacht. Dat deed hij overigens al veel vaker. In 23 filmpjes zijn volgens de officier dertien ernstige verkeersovertredingen te zien.
  Zevenbergschen Hoek, Raamsdonksveer, Breda, Sprang-Capelle
 2. Reddingsbrigade waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Reddings­bri­ga­de waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Met warm weer in aantocht - donderdag begint de meteorologische zomer officieel - neemt ook het aantal mensen dat het water opzoekt toe. Was het Pinksterweekend ondanks de zon nog wat fris voor een duik, woensdag kan het landinwaarts richting de 25 graden gaan. Lekker zwemweer? Zo vroeg in het jaar is het water nog erg koud, waarschuwt de reddingsbrigade. ‘Doe het niet op dit moment, het is nog niet warm genoeg.’