Dit zijn de beste e-bikes uit de AD Fietstest: deel 1

VideoPrachtig allemaal, die glimmende folders, maar hoe rijdt die fiets nou echt? Honderden lezers van het Algemeen Dagblad testten twee dagen lang de nieuwste modellen e-bikes.

Zo kwam de test tot stand

Twee testdagen, 115 typen fietsen in de officiële uitslag en 438 panelleden: in het weekend van 23 en 24 maart was Utrecht het decor van de Grootste Fietstest van het land. De hoofdrol in dit testweekend, georganiseerd door fietstest.nl, was voor de consumenten, lezers van deze krant. Zij fungeerden als panellid op wielerbaan De Nedereindse Berg. De testers, zonder commerciële belangen bij een van de fietsfabrikanten, bogen zich over zeven categorieën:

1. elektrische stadsfietsen
2. elektrisch sportief woon-werk

3. elektrische transportfietsen
4. elektrische lifestylefietsen
5. elektrische vouwfietsen
6. elektrische family bikes
7. speed pedelecs

  1. Twee kinderen komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
    video

    Twee kinderen komen om bij woning­brand Brabant, vader en oma gewond na reddingspo­ging

    Een logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een drama: twee jonge kinderen zijn om het leven gekomen bij een woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinkind en de vader - die sliep in een naastgelegen chalet - trachtte tevergeefs zijn kind te redden.