Het oorlogsarchief van Sabine Tazelaar-Zuur. Dochter Eva schreef er het boek ‘Sabines oorlog: hoe mijn moeder de kampen overleefde’ over.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oorlogsarchief van Sabine Tazelaar-Zuur. Dochter Eva schreef er het boek ‘Sabines oorlog: hoe mijn moeder de kampen overleefde’ over. © Alfabet Uitgevers

Dochter van ‘echte’ Soldaat van Oranje: ‘Mijn moeder was zwaar beschadigde partygirl’

interviewNa het overlijden van haar moeder Sabine vindt Eva Taylor-Tazelaar, dochter van de ‘echte’ Soldaat van Oranje Peter Tazelaar, dozen vol brieven, foto’s en papieren over de oorlog. Het is het verhaal dat haar moeder nooit wilde vertellen. Over haar leven in het verzet en in de concentratiekampen.

 1. Oorlogsherinneringen Gerrit Pit na 75 jaar uitgegeven: verraden door zijn broer, veroordeeld tot levenslang
  PREMIUM

  Oorlogsher­in­ne­rin­gen Gerrit Pit na 75 jaar uitgegeven: verraden door zijn broer, veroor­deeld tot levenslang

  ALMELO/ENSCHEDE - Hij overleefde het concentratiekamp, maar bevrijd werd hij nooit. Tot het einde van zijn leven was Gerrit Pit de gevangene van zijn eigen herinneringen. Ons vonnis werd in feite levenslang heet het boek met zijn oorlogservaringen. Het verscheen vorige week, mede op initiatief van zijn dochter Mies. „Mijn vader keek zonder te zien. Dat heeft hem gered.”
 2. Dirkjan vindt ‘engel’ die zijn leven redde langs A28: ‘Viel hem direct huilend in de armen’
  PREMIUM

  Dirkjan vindt ‘engel’ die zijn leven redde langs A28: ‘Viel hem direct huilend in de armen’

  Huilend valt Elburger Dirkjan Fijn de man die voor zijn deur staat in de armen. Het is degene die afgelopen weekend zijn leven redde terwijl z’n auto volledig uitbrandde na een eenzijdig ongeval bij de opgang naar de A28 bij ’t Harde. Dankzij een veel gedeelde oproep van zijn broer hebben slachtoffer en redder elkaar gevonden. ,,Ik kan dit nooit afbetalen. Die jongen is mijn grote engel geweest.’’
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Samenvatting GP van Emilia: Vrije training 1
  Play

  Samenvat­ting GP van Emilia: Vrije training 1