Schiedam - drukte op het station
Volledig scherm
Schiedam - drukte op het station © DIJKSTRA, ROEL

Dode bij botsing tussen trein en auto, 200 passagiers geëvacueerd

In Schiedam is vanavond iemand om het leven gekomen door een botsing tussen een personentrein en een auto. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen.

Vermoedelijk gaat het om de bestuurder van de auto, maar een zegsvrouw kan dat niet bevestigen. Na de aanrijding vloog de auto in brand, die inmiddels is geblust. De hulpdiensten rukten massaal uit. De ravage op het spoor was enorm.

Het ongeluk gebeurde op het spoor in de buurt van de Kerkweg. Hoe het heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. De ruim 200 passagiers in de trein zijn opgevangen, zo meldt de Veiligheidsregio.

Het treinverkeer tussen Delft en Rotterdam Centraal is dinsdagochtend rond 04.30 uur weer op gang gekomen, nadat het een groot deel van de nacht plat heeft gelegen.

  1. ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrikkelijk’

    ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrik­ke­lijk’

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.