Volledig scherm
Een politieauto op het Rembrandtplein in Amsterdam, nabij de parkeergarage. © ANP

Dode door schietpartij in Amsterdamse parkeergarage

In Amsterdam is een 26-jarige man uit Almere overleden nadat hij was neergeschoten in een parkeergarage aan de Amstelstraat, in het uitgaansgebied rond het Rembrandtplein. De politie heeft vier verdachten aangehouden.

Agenten werden afgelopen nacht op straat aangesproken door mensen die meldden dat er in de parkeergarage was geschoten. Toen de naar binnen gingen, zagen ze een zwaargewonde man liggen aan wie ze eerste hulp verleenden. Vervolgens werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Getuigen zeiden dat er meerdere verdachten waren gevlucht in een auto. Die werd in de omgeving gevonden. De vier inzittenden, drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22, zijn aangehouden en zitten nog vast.

De politie kan nog niet zeggen wat hun betrokkenheid is bij het schietincident en ook niet wat het motief kan zijn geweest. De parkeergarage is nog dicht, omdat daar nog onderzoek wordt gedaan. Dat kan mogelijk nog de rest van de dag duren, zegt een politiewoordvoerster.

 1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
  vader schrijft tramschutter

  ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

  René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.
 2. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
  PREMIUM

  Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

  Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.