Hendrik Jan Mensink van camping Twee Bruggen in Winterswijk tijdens Pasen. Toen aan een verlaten verwarmd zwembad met lege stoelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan Mensink van camping Twee Bruggen in Winterswijk tijdens Pasen. Toen aan een verlaten verwarmd zwembad met lege stoelen. © Jan Ruland van den Brink

Duitsers zeggen massaal vakantie in Nederland af: ‘De telefoon staat roodgloeiend’

Campings en vakantieparken in Oost-Nederland ondervinden veel hinder van het Duitse besluit om Nederland tot hoogrisicogebied omtrent het coronavirus te bestempelen. Veel Oosterburen besluiten nu hun geplande vakantie in ons land te annuleren. 

  1. LIVE | Coronagemiddelde daalt 15de dag op rij, KHN: uitspraken Keijzer wijzen op verdeeldheid kabinet

    LIVE | Coronage­mid­del­de daalt 15de dag op rij, KHN: uitspraken Keijzer wijzen op verdeeld­heid kabinet

    Vanaf vandaag wordt de anderhalvemeterregel losgelaten, maar moet iedereen wel een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een horecazaak, bioscoop, theater, concert of sportevenement. De nieuwe maatregel kent zowel voor- als tegenstanders. Die laatsten demonstreren vandaag in Den Haag. Ook sommige horecaondernemers zijn niet van plan de coronapas te controleren. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. Berichten van de afgelopen dagen vind je hier.