Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Een ramp voor de Royal Family

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Zoals zoveel Nederlanders maakte ik een klein vreugdedansje toen Netflix afgelopen zondag het derde seizoen van The Crown online zette. Met een geheel nieuwe cast, want koningin Elizabeth van Groot-Brittannië is inmiddels wat ouder geworden, maar met wederom ijzersterke acteurs en briljante verhaallijnen.

Waanzinnig knap gedaan, net als de sets, de kostuums, de casting, de muziek en de dialogen. Al drie seizoenen lang zien we een koningshuis dat worstelt met zijn eigen rol. Wat is het beeld dat hun onderdanen van hen hebben? Moeten ze losser en opener zijn? Of past dat niet? Wat kunnen ze wel en niet doen? In hoeverre kunnen ze een eigen leven leiden? In seizoen 3 wil prins Philip een documentaire laten maken over het leven aan het hof. De actie mislukt jammerlijk. Philip wilde laten zien dat de royals eigenlijk hele gewone mensen zijn. Het beeld dat de documentaire schetste had het tegenovergestelde effect.

 1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
 2. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
  PREMIUM
  Video

  Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

  Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”