Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten. 

De sensationele duikachtbaan, die op 1 juli 2015 in de Efteling open ging, viel rond 12.30 uur stil en kon na ongeveer een uur succesvol worden ontruimd, meldt een persvoorlichter. De bezoekers zijn met de trap naar beneden geklommen. 

De storing en de daaropvolgende evacuatie trokken veel bekijks in het park. ,,Ik ga nooit meer in de Baron”, schrijft een bezoeker op Twitter. ,,De mensen bovenin zitten al langer vast dan ik ooit in de rij stond.”

Veilig

Over de aard van de storing kan de persvoorlichter van het Brabantse pretpark weinig vertellen. ,,Op de lift naar boven kwam de attractie stil te staan. Vanaf dat moment, totdat alle inzittenden er uit zijn gehaald, stond de attractie een uur vast. Alle inzittenden zijn op een veilige manier door medewerkers uit de Baron gehaald en naar buiten begeleid”, klinkt het.

,,Het komt vaker voor en we schrikken hier niet van. Het ontruimen van de attractie vergt bepaalde zorgvuldigheid. En daar nemen we de tijd voor”, aldus de woordvoerder. De attractie was rond 13.30 uur weer in bedrijf.

Unicum

Vorig jaar zaten Eftelingbezoekers twintig minuten vast in de achtbaan. Dat de storing nu ruim een uur duurde, komt volgens pretparkwebsite Looopings bijna nooit voor.