Volledig scherm
© ANP

Emily (14) uit Groningen wederom vermist, grote zorgen bij familie en politie

De politie in Groningen maakt zich wederom ernstig zorgen om de Groningse 14-jarige Emily M. Ze vertrok drie dagen geleden met de taxi naar haar school in Groningen en besloot daar te spijbelen. Sindsdien wordt ze vermist. De puber verdween in 2017 ook al eens. De toen 12-jarige werd in haar ondergoed teruggevonden in Den Haag. Ze was misbruikt.

Dat Emily maandag niet naar school zou gaan, stak ze niet onder stoelen of banken. Tegen haar medescholieren zei ze maandagochtend op het schoolplein dat ze zou gaan spijbelen. Ze vertrok met onbekend vervoer, waarna er geen contact meer met haar is geweest. De politie heeft vandaag een Vermist Kind Alert uitgegeven.

Emily heeft lang, enigszins sluik steil haar, met daarin licht geverfde lokken. Ze heeft opvallend getekende wenkbrauwen, donkere ogen en een lichte huid. Ze is 1.60 meter (wellicht iets kleiner). Het meisje droeg maandag een zwarte winterjas met een ingenaaid ceintuur, witte sportschoenen, een zwart shirtje en een spijkerbroek. Ook had ze een klein tasje bij zich.

Eerder vermissing

Emily was in november 2017 ook al eens enkele dagen vermist. Ze nam toen de bus vanuit haar huis op weg naar Groningen, waar ze van de radar verdween. Haar vader schakelde onder meer sociale media in om zijn dochter terug te vinden. Het meisje werd enkele dagen later, slechts in haar ondergoed, aangetroffen in Den Haag in het bijzijn van een toen 18-jarige man, Raad Al D.

Het meisje zei meteen dat ze door Al D. misbruikt was. Hij leerde haar via internet kennen en had haar persoonlijk opgehaald uit Grootegast, met het openbaar vervoer. De man uit Den Haag werd in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel. De Haagse rechtbank achtte bewezen dat hij het minderjarige meisje had geprobeerd over te halen tot seks, ook wel grooming genoemd.

Ook werd hem een contactverbod opgelegd. Het meisje verbleef na het misbruik in een behandelinstelling. Ze zou een stress-trauma aan het voorval hebben overgehouden. Al D. is inmiddels weer op vrije voeten. Het is niet bekend of Emily ten tijde van haar huidige vermissing ook in een instelling verbleef.

 1. Bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Bende rond Taghi wordt verantwoor­de­lijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki.
 2. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
 3. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

  Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

  De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.