De kleurstof E171 die onder meer in chocolade zit, wordt verboden.
Volledig scherm
De kleurstof E171 die onder meer in chocolade zit, wordt verboden. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

EU-verbod op ‘gevaarlijke’ kleurstof in snoep, kauwgum en pizza

De witte kleurstof E171 is vanaf volgend jaar verboden als toevoeging aan voedingsmiddelen. De EU-landen zijn akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie. Het additief is mogelijk kankerverwekkend. E171 wordt door fabrikanten gebruikt in onder andere kauwgum, chocolade, snoep, soep, pizza en bakkerijproducten om ze witter te maken of glans te geven.

0 reacties

 1. Terugkeer uit Zuid-Afrika zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis
  PREMIUM
  omicronvariant

  Terugkeer uit Zuid-Afri­ka zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis

  De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.
 2. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
  PREMIUM

  Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

  Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.