Volledig scherm
© Bert Hellegers

Excuses voor vrouw die op straat moest plassen

De Centrum Apotheek in Enschede heeft excuses aangeboden aan Antoinette Kool die zondag door een acute blaasontsteking haar plas niet kon ophouden, maar ondanks herhaald verzoek toch niet op het toilet van de apotheek mocht.

Ze deed haar behoefte noodgedwongen buiten op de stoep.

De apotheek heeft volgens woordvoerster Judith Masselink als standaardregel dat het apotheektoilet niet mag worden gebruikt door bezoekers. Het is bedoeld voor het personeel en ligt achterin het pand. De regel is ingegeven door grotere agressie van bezoekers in het weekend en de avond- en nachtelijke uren. "Er zijn dan onveilige situaties en meer incidenten." zegt Masselink. De Centrum Apotheek is dag en nacht geopend.

Beleid
"Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, maar dat wordt door de medewerker van dienst op dat moment beoordeeld. Er is in dit geval een verkeerde inschatting gemaakt." Het incident zorgt er wel voor dat het beleid tegen het licht wordt gehouden. "We zullen het heroverwegen."

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.