Familiedrama Amsterdam: 5-jarige en drie volwassenen overleden

VIDEOEen schietpartij in een woning in Amsterdam-Zuid heeft aan een gezin en een familielid het leven gekost. De politie vermoedt dat een vijftigjarige man zijn vrouw (30), dochtertje (5) en een andere vrouw (67) heeft gedood en daarna zelfmoord heeft gepleegd.

Politie Amsterdam eo on Twitter

Update Herculesstraat: bij het schietincident zijn twee vrouwen, een vijfjarig meisje en een man om het leven gekomen. De recherche houdt er rekening mee dat de man de andere drie om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Het betreft allemaal familieleden.

Agenten troffen de slachtoffers aan in een woning in de Herculesstraat in de Amsterdamse Stadionbuurt. De politie kreeg rond 01.00 uur meldingen van buurtbewoners dat in het huis schoten hadden geklonken. In het huis trof de politie de lichamen van een man, twee vrouwen en een 5-jarig meisje.

Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wie het 67-jarige slachtoffer is, maar wel is zeker dat het om familie gaat. 

Knallen

De politie heeft een groot gedeelte van de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid afgezet.
Volledig scherm
De politie heeft een groot gedeelte van de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid afgezet. © Het Parool

Een buurtbewoner hoorde in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur schoten, toen hij zijn hond uitliet. ,,Kort daarna hoorde ik nog twee knallen. Toen heb ik de politie gebeld.'' Het gezin zou al geruime tijd in de buurt hebben gewoond.

Volgens de man, die niet met naam genoemd wil worden, zou de familie contact hebben gehad met hulpverleningsinstanties. Dat kan de politie echter niet bevestigen.

De Herculesstraat, een straat met sociale huur en koopwoningen door elkaar heen, is maandagochtend nog steeds afgezet. De politie doet onderzoek in de woning.

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.

Politie Amsterdam eo on Twitter

Schietincident in een woning aan de Herculesstraat. Rechercheurs en forensisch specialisten doen onderzoek. De straat is afgezet. Meer info volgt pas in een tweede tweet.

null

null

Volledig scherm
© ANP