Ouderen van een zorgcentrum in het Rotterdamse Crooswijk genoten deze zomer van het weer. Voetenbadjes gaven de bewoners verkoeling.
Volledig scherm
Ouderen van een zorgcentrum in het Rotterdamse Crooswijk genoten deze zomer van het weer. Voetenbadjes gaven de bewoners verkoeling. © ANP

Géén extra sterfgevallen door hittegolf

VideoHet warme weer van de afgelopen weken heeft niet geleid tot een flinke stijging van het aantal doden in Nederland. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is er tot en met begin augustus niet eens een piekje in de cijfers waar te nemen. Reden: veel mensen die al waren verzwakt, zijn afgelopen winter overleden. En we wapenen ons steeds beter tegen de hitte.

  1. Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbegaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’
    PREMIUM
    Rechtszaak

    Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbe­gaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’

    Jarenlang kwam de 58-jarige C. de W. in Zwijndrecht bij een zwakbegaafde familie over de vloer als huisvriend. Hij voerde klusjes uit, verzorgde uitstapjes en gaf cadeautjes aan de verstandelijk beperkte dochter. Elke zaterdag schoof ook zijn eigen gezin aan tafel voor een gezamenlijk diner. Een traditie die in 2019 abrupt stopte toen het meisje een ‘geheim’ verklapte.