Volledig scherm
PREMIUM
Esmee (23) overleed zaterdagmiddag bij een noodlottig ongeval op de Maas. © Charles Mallo

Gele Hesjes rouwen om ‘medestrijder’ Esmee (23) die bij waterscooter-ongeval op Maas overleed

Gele Hesjes in Nederland kunnen het nog altijd niet geloven: hun ‘medestrijder’ Esmee (23) uit Deursen-Dennenburg overleed gistermiddag bij een noodlottig ongeval op de Maas bij Neerlangel. Ze werd overvaren door een 33-jarige kennis uit Beneden-Leeuwen en overleefde dat niet. 

Op Facebook rouwen Gele Hesjes uit heel Nederland om de dood van Esmee. Zo roepen Facebookpagina's voor Gele Hesjes uit regio's als bijvoorbeeld Eindhoven, Tilburg en Twente leden op om profielfoto's op zwart te zetten voor Esmee. In een zo'n Facebookgroep is nog een bijzondere suggestie te lezen van Esmee: ‘is het niks om een carnavalsgroep op te richten?’ 

  1. Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersnede

    Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersne­de

    Deze krant doet onderzoek naar baby’s die een snijwond opliepen bij een keizersnede. Uit de reacties op de verhalen over geraakte baby's, blijkt namelijk dat dit veel vaker voorkomt dan de statistieken suggereren. Om hiervan een goed beeld te krijgen, is het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden. Mochten we de reactie opnemen, dan zullen we voor publicatie contact opnemen. We publiceren pas na uitdrukkelijke toestemming. Vul hier de enquête in.
  2. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.