Het voormalige grand café Liz, nú restaurant Moeke, aan de Lentse Plas bij Nijmegen is zaterdag gesloten door de gemeente wegens het overtreden van de coronaregels.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige grand café Liz, nú restaurant Moeke, aan de Lentse Plas bij Nijmegen is zaterdag gesloten door de gemeente wegens het overtreden van de coronaregels. © Erik van 't Hullenaar

Gemeente Nijmegen sluit restaurant Moeke wegens niet checken QR-code, manager verbijsterd: ‘Boa’s waren niet voor rede vatbaar’

NIJMEGEN - Restaurant Moeke aan de Lentse Plas in Nijmegen is zaterdag per direct gesloten door de gemeente Nijmegen. Het restaurant zou niet hebben gecontroleerd op het verplichte coronatoegangsbewijs. Zondag volgt een rechtszaak over de sluiting.

  1. Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoedigd om ons te bekogelen’
    demonstratie

    Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoe­digd om ons te bekogelen’

    Actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) beraden zich op juridische stappen nadat zij bij een demonstratie in Volendam werden bekogeld met eieren, vuurwerk, oliebollen en visafval. Volgens de actiegroep werden kinderen op straat aangemoedigd om voorwerpen naar de demonstranten te gooien. ‘Het valt nu niet meer te ontkennen dat Volendam een groot racismeprobleem heeft’, schrijft Kick Out Zwarte Piet in een verklaring op Facebook.