Via de ID-Art-app van Interpol kunnen kopers en verkopers van kunst met één foto checken of een werk als gestolen geregistreerd staat.
Volledig scherm
Via de ID-Art-app van Interpol kunnen kopers en verkopers van kunst met één foto checken of een werk als gestolen geregistreerd staat. © Interpol

Gestolen kunst terug dankzij nieuwe app van Interpol

Een nieuwe app van Interpol om gestolen kunst en antiek op te sporen, heeft de politie in Nederland direct kunnen testen. Dankzij de app ontdekte de kunstpolitie twee schilderijen die als gestolen stonden gesignaleerd. Ze werden aangeboden op een Amsterdamse veilingsite.

0 reacties

  1. Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewonden en flink wat schade
    Video

    Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewon­den en flink wat schade

    Code oranje is voor heel Nederland weer voorbij, meldt het KNMI. In Groningen gold de waarschuwing nog als laatste, die werd vrijdagavond om 22.40 uur ingetrokken. Voor bijna het hele land had het weerinstituut een waarschuwing voor zware onweersbuien gegeven. Plaatselijk leidde het noodweer tot een aantal gewonden en flinke schade. De plaatsen Leersum (Utrecht) en Tiel (Gelderland) werden het zwaarst getroffen. In het Gelderse Oosterwolde waaiden vier elektriciteitsmasten om.