Geconcentreerd maakt Jill bij de Tolhuissluis foto's, met een speciaal cameraatje dat de energie van geesten zou weerkaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geconcentreerd maakt Jill bij de Tolhuissluis foto's, met een speciaal cameraatje dat de energie van geesten zou weerkaatsen. © Merel Klijzing

Gewapend met een knuffelbeer en speelgoedauto gaat Jill op jacht naar geesten: ‘Ik verzin dit niet’

videoMet geesten kunnen praten en ze kunnen zien, dat ervaart Jill van Leeuwen (40) uit Nieuwveen als een gave én een last. Nu is het boegbeeld van Haunting Ghost Nederland druk met de geest van Bertje, een 7-jarig ventje dat lang geleden in de sluis voor haar huis verdronk. Soms helpt de ‘spokenjaagster’ de politie met vastgelopen moordonderzoeken.

  1. Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant
    PREMIUM
    VIDEO

    Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreis­jes: mogelijk Indiase variant

    De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM.