Amber Hollemans raakte bekneld en gewond bij een ongeluk op de snelweg. Haar hondje Guus sloeg op vlucht, maar werd gelukkig weer gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber Hollemans raakte bekneld en gewond bij een ongeluk op de snelweg. Haar hondje Guus sloeg op vlucht, maar werd gelukkig weer gevonden. © Fotopersburo Busink & Jeffrey Groeneweg

Gewonde Amber raakte hond kwijt bij ernstig ongeluk: ‘Voelde niks, dacht alleen maar aan Guus’

Amber Hollemans (22) heeft de langste dag van haar leven achter de rug. Bij een ongeluk op de snelweg raakte ze bekneld en gewond. En tot overmaat van ramp sloeg haar hondje Guus ook nog op de vlucht. Spoorloos was hij. Honderden mensen zochten mee naar haar ‘lieve vriendje’. Nu zijn ze weer herenigd. ,,Ik laat hem nooit meer los.”

 1. Groningen eist 30 miljard en ‘ongelimiteerde middelen’ voor verhelpen mentale schade
  gaswinning

  Groningen eist 30 miljard en ‘ongelimi­teer­de middelen’ voor verhelpen mentale schade

  Groningen eist een maatregelenpakket van minimaal 30 miljard euro voor het inlossen van de zogenoemde ‘ereschuld’ die ontstaan is door de gaswinning. Het miljardenpakket komt bovenop de kosten voor het herstellen van de schade aan panden en het versterken ervan. De provincie vraagt onder meer om ‘ongelimiteerde middelen’ om bewoners met mentale en fysieke problemen te helpen.
  Groningen
 2. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
  PREMIUM

  Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

  Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
  Delft