De op de A16 bij Prinsenbeek gecrashte vluchtauto waarin de verdachte meereed.
Volledig scherm
De op de A16 bij Prinsenbeek gecrashte vluchtauto waarin de verdachte meereed. © ANP

Gewonde verdachte (19) van schietpartij en fatale crash A16 is bij kennis en in voorarrest genomen

De gewonde 19-jarige man uit Drunen die de crash overleefde met de spookrijdende vluchtauto op de A16 bij Prinsenbeek, blijft nog zeker zestig dagen in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda donderdag bepaald.

  1. Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordopdracht

    Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordop­dracht

    De rechtbank heeft Henk R., alias de ‘Zwarte Cobra’ vrijdag vrijgesproken van het geven van de moordopdracht op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en de doodslag op zijn vriendin Anne de Witte in Antwerpen, bijna dertig jaar geleden. De twee werden op 9 mei 1993 kort na middernacht in een geparkeerde auto onder vuur genomen door twee mannen en overleden enkele dagen later aan hun verwondingen.
  2. Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijderde Lentekriebels-video

    Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijder­de Lentekrie­bels-vi­deo

    Expertisecentrum Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie vanwege het schenden van auteursrecht. De partij van Thierry Baudet plaatste dinsdag zonder toestemming een video van Rutgers op het eigen YouTube-kanaal waarin ouders met hun kinderen praten over liefde en seksualiteit. De video is eerder door Rutgers offline gehaald omdat die door tegenstanders zou worden gebruikt om misinformatie te verspreiden.