Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Gezinsgeweld in doodgewone buurten: 'Als kind wist ik niet beter'

Nog steeds blijft kindermishandeling vaak verborgen. In het boek ‘De Omstanders’ gaat Jorien Meerdink (60) - in haar jeugd ook mishandeld - op zoek naar de vraag waarom. ,,In hechte buurtjes wordt over misstanden gezwegen.’’

Op het eerste gezicht lijkt de plek waar Jorien Meerdink in de jaren 60 opgroeit perfect. Een blakende nieuwbouwwijk, met twintig doorzonwoningen, in het groene Zuid-Hollandse dorp Delfgauw. Huizen met vier slaapkamers, grote tuinen en intellectuele buren. In alle huizen wonen ingenieurs van de Delftse Technische Hogeschool (later TU) en hun gezinnen.

  1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

    Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

    De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.