Geke Huisman is voor Artsen zonder Grenzen in Afghanistan. Rechts de 23-jarige Salma met de 6 maanden oude Samina in haar armen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geke Huisman is voor Artsen zonder Grenzen in Afghanistan. Rechts de 23-jarige Salma met de 6 maanden oude Samina in haar armen. © Geke Huisman / Oriane Zerah

‘Gezondheidsstrijder’ Geke (61) zit aan tafel bij taliban: ‘In Nederland zou ik zeggen: kom op zeg’

Loopt ze in Afghanistan een door mannen bevolkte directiekamer binnen, dan weet Geke Huisman uit Staphorst: geef geen hand, ga niet naast een man zitten en zorg dat niemand je voetzolen ziet. Ze is voor Artsen zonder Grenzen terug in het land waar de taliban in 2021 de macht greep. Van verpleegkundige in een Zwols ziekenhuis naar ‘gezondheidsstrijder’ in Kandahar.

  1. ‘Y.M.P’ ontdekte passie in de gevangenis en is nu succesvol kunstenaar
    PREMIUM

    ‘Y.M.P’ ontdekte passie in de gevangenis en is nu succesvol kunstenaar

    De 34-jarige Mich Simon (bekend onder de naam Y.M.P.) kwam tien jaar geleden vrij uit de gevangenis, na een verleden te hebben gehad in de criminaliteit. Inmiddels heeft Y.M.P de afgelopen jaren enorm in zichzelf geïnvesteerd en is hij zijn dromen achterna gegaan. Dit heeft geleid tot een groot succes. In een LinkedIn-bericht deelde hij zijn verhaal. ,,Als ik mijn periode in de gevangenis niet meegemaakt zou hebben, zou ik niet staan waar ik nu sta.”