Volledig scherm
Kledingwinkel van Lacoste. © Shutterstock

Groep minderjarige jongeren overvalt kledingwinkel Lacoste in Amsterdam

Een groep van zo’n vijftien jongeren heeft vanavond rond zeven uur een kledingwinkel van Lacoste op het Rokin in Amsterdam geplunderd. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Volgens de politie gaat om het jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud die de winkel in zijn gegaan. Hier hebben ze vervolgens kleding gepakt, om snel weer te vluchten. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder hadden ze waarschijnlijk geen wapens bij zich.

Op basis van signalementen zijn twee verdachten inmiddels opgepakt. De politie zegt verder onderzoek te doen en deze zaak zeer hoog op te nemen. Een woordvoerder van de politie: “Dit is diefstal in vereniging. Dat wordt ook zwaarder gestraft dan wanneer je zoiets alleen doet.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat een groep een overval pleegt in een winkel. Gisteren werd de JD Sports op het Bijlmerplein door een groep mannen gewapend overvallen. Het heeft er schijn van dat de overval op JD Sports georganiseerd is. Er werden ook filialen in België op soortgelijke wijze overvallen. Aanleiding zou zijn een online verschenen video waarbij de manager van de winkel zich racistisch uitlaat.

Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de plunderingen van JD Sports en Lacoste, maar het wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de woordvoerder. Ook kijkt de politie of er een verband is met vergelijkbare incidenten bij filialen van JD Sports in andere landen.

  1. CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpremies voor 2020

    CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpre­mies voor 2020

    VGZ verlaagt zijn zorgpremie met 1 euro tot 119,95 euro per maand, maakte de zorgverzekeraar vandaag bekend. Ook Univé verlaagt zijn premie met 1 euro. Zorgverzekeraar CZ weet de verlaging zelfs op te rekken met 3,85 euro, naar 120,95 euro per maand. Zorgverzekeraars moeten hun zorgpremies voor 2020 uiterlijk vandaag bekend hebben gemaakt. Minister Hugo de Jonge maakte eerder bekend dat de premies gemiddeld 3 euro per maand zouden stijgen.