Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Groot feest met dj en lichtshow stopgezet in Breda, tientallen aanwezigen dansen dicht op elkaar

De politie in Breda heeft zaterdagavond een groot huisfeest - compleet met dj, geluidsinstallatie en lichtshow - stopgezet. Op het feest aan de Curaçaostraat waren tientallen personen aanwezig. Schrijnend: een straat verderop was ambulancepersoneel bezig met een mogelijke coronapatiënt.

Dat meldt de politie zondagochtend. Agenten kwamen ter plaatse nadat omwonenden een melding maakten. Zij hadden last van een feestje waarbij harde muziek gedraaid zou worden. ,,Toen collega’s ter plaatse kwamen, zagen en hoorden zij tot hun grote verbazing dat er een heus feest aan de gang was, inclusief dj, geluidsinstallatie en lichtshow.”

De tientallen aanwezigen hielden zich absoluut niet aan de anderhalve meter regel. Ze stonden juist dicht op elkaar te dansen. ,,Ongelooflijk dat dit in deze tijd nog steeds gebeurt. Onbegrijpelijk dat mensen dit in hun hoofd halen. Bizar en heel erg dom”, aldus de totaal verbouwereerde politie die pas na veel moeite één van de organisatoren te spreken kreeg. 

Hij gaf aan dat hij ‘de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden’. De organisator zou omwonenden op de hoogte hebben gesteld met een brief. De gegevens van de organisatoren worden doorgegeven aan de gemeente en er zullen consequenties volgen, stelt de politie.

Buurtbewoner mogelijk besmet met virus

Ondertussen was één straat verderop ambulancepersoneel bezig met een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus, laat de politie weten. 

Corona-feesten

Corona-feesten blijven de laatste weken plaatsvinden en zijn een doorn in het oog van de politie. Dezelfde nacht werd ook in Middelbeers een bijeenkomst onderbroken door de politie. Hier waren meer dan tien jongeren aan het feesten. In het Twentse Borne werd dit weekend een heus Schijt aan Corona Feest gehouden. 

Vorig weekend beëindigde de politie al bijeenkomsten in onder meer Dongen (twee feesten), Waalwijk en Loon op Zand. Een geplande party in Den Bosch ging niet door. Georganiseerde bijeenkomsten zijn strafbaar. Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar).

  1. LIVE | Indiase apen aan de haal met bloedmonsters, Merkel wil niet naar Trump voor G7

    LIVE | Indiase apen aan de haal met bloedmon­sters, Merkel wil niet naar Trump voor G7

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.