Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Heeft staatssecretaris Visser met haar excuses iets goedgemaakt bij de Zeeuwen?

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Barbara Visser zei sorry. Heel uitgebreid, tegen heel Zeeland. In het debat over het afblazen van de marinierskazerne in Vlissingen ging ze diep door het stof. Maar was het genoeg? Heeft ze met deze excuses iets goedgemaakt bij de Zeeuwen?

Ik weet het niet. Om ’s lands bekendste zanger te citeren: ze heeft ze keihard voorgelogen, besodemieterd en bedrogen. De provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen hadden al 40 miljoen euro in het hele plan gestoken. En elk nieuwsmedium heeft inmiddels bericht over de naturistencamping die verplaatst moest worden om ruimte te maken voor de mariniers. Die uiteindelijk niet kwamen.

  1. LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaakmiddel tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaak­mid­del tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.