Premier Rutte en de ministers Martin van Rijn (geheel links), Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge (geheel rechts) maandag tijdens hun persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Rutte en de ministers Martin van Rijn (geheel links), Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge (geheel rechts) maandag tijdens hun persconferentie. © EPA

Helder communiceren over regels blijkt best lastig voor het kabinet

Juist in crisistijd snakken mensen naar duidelijke, heldere informatie. Daar slaagt het kabinet niet altijd in, veel voorschriften hebben later een bijsluiter nodig. Waarom gaat het mis?

Debatcentrum De Balie schrapte dinsdag rücksichtslos alle programmering voor de komende twee maanden. De KNVB wilde de stekker al uit het voetbalseizoen trekken. Het kabinet had maandagavond, tijdens de persconferentie na het zoveelste coronacrisisberaad, immers nog strengere maat­regelen afgekondigd. Álle samenkomsten – ook voor minder dan 100 personen – zouden tot 1 juni verboden zijn. Zouden, want de werkelijkheid bleek iets genuanceerder: het ging enkel om evenementen waarvoor een vergunning moet worden aan­gevraagd. Voor alle andere ‘samenkomsten’ bleven de maatregelen gelden die eerder al werden afgekondigd tot in elk geval 6 april.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’