Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman heeft een etalage ingericht als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd.
Volledig scherm
Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman heeft een etalage ingericht als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd. © ANP

Helers auto's zaak Derk Wiersum aangehouden

Er zijn twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De twee mannen worden ervan verdacht de helers te zijn van de auto’s die gebruikt zijn bij de moord, meldt een woordvoerder van de politie. Ze zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten.

  1. Enorme actie tegen drugsbende: 18 arrestaties, tientallen invallen in Nederland en buitenland
    1000 agenten ingezet

    Enorme actie tegen drugsbende: 18 arresta­ties, tientallen invallen in Nederland en buitenland

    In een grote internationale en vier jaar durende actie tegen een criminele drugsbende zijn vandaag achttien mensen tussen de 25 en 68 jaar aangehouden. Elf van hen zijn in Nederland aangehouden, zes in Spanje en één in België. Volgens de politie gaat het om een internationaal crimineel netwerk dat op grote schaal handelde in harddrugs. Bijna duizend politiemensen zijn vandaag in verschillende landen ingezet.