Volledig scherm
Mensen genieten in een boot van het lekkere weer op de Loosdrechtseplassen. © ANP

Het is vandaag de warmste 12 oktober die ooit gemeten is

In het Limburgse Ell steeg het kwik zojuist boven 23,8 graden. Daarmee is het vandaag de warmste 12 oktober ooit gemeten. Dat melden de meteorologen van Weerplaza.

Exact om 13.10 uur liep het kwik vandaag in Ell op tot boven 23,8 graden. Het vorige record, dat stond op 23,8 graden in Maastricht in 1990, is daardoor gesneuveld. Op een aantal plaatsen in het binnenland loopt het kwik vandaag verder op tot ruim 24, mogelijk lokaal 25 graden.

Ook het landelijk dagrecord in de Bilt van 12 oktober, 21,4 graden uit 1990, sneuvelt vandaag. Verwacht wordt dat de temperatuur in De Bilt vanmiddag oploopt tot iets boven 23 graden.

Opnieuw bijzonder warm

Volledig scherm
Kantoorpersoneel geniet van de zon in het zakendistrict de Zuidas. © ANP

Morgen wordt opnieuw een bijzonder warme dag. In het binnenland verwachten we dan maxima van 25 of 26 graden en op de warmste plekken kan het 27 graden worden. ,,Als het in de Bilt 25 graden of warmer wordt is dit een recordlate landelijk zomerse dag. Dit record staat nu nog op 10 oktober en komt uit 1921, bijna 100 jaar oud!” aldus weervrouw Hanneke Luijting.

Vanzelfsprekend wordt het morgen wederom recordwarm. ,,Om daadwerkelijk records te kunnen verbreken moet het in De Bilt minstens 23,7 graden worden en op elke andere willekeurige plaats in het land warmer dan 25,1 graden”, legt ze uit. ,,Zaterdag 13 oktober 2018 zal dus de boeken in gaan als een bijzonder warme dag!”

Normaal is het deze tijd een graad of 16. 

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.