Marli Huijer (66) is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts. Ze was ook Denker des Vaderlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Marli Huijer (66) is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts. Ze was ook Denker des Vaderlands. © Dingena Mol

Hoe houd je besmettingen laag? Door mensen zélf te laten nadenken, vindt deze filosoof

De overheid heeft de samenleving veel te weinig betrokken bij de corona-aanpak. Dat moet anders, vindt Marli Huijer (66), hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts en Denker des Vaderlands. ,,De regering roept op om je verantwoordelijkheid te nemen, maar dat houdt simpelweg in dat je moet doen wat de overheid van je vraagt. Zelf nadenken wordt ontmoedigd.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.