Volledig scherm
PREMIUM
UTRECHT-Fietsenstalling Stationsplein Utrecht: grootste ter wereld. © Angeliek de Jonge

Hoe je je fiets terugvindt in de Utrechtse megastalling (en 7 andere feitjes)

De fonkelnieuwe megastalling bij Utrecht Centraal, de grootste ter wereld, dient als lichtend voorbeeld voor alle andere fietsenstallingen die in Nederland nog op de planning staan. Wat ’m zo speciaal maakt? Onder meer: een vloer als schuurpapier.

Hoewel de stalling met 12.656 parkeerplekken vandaag pas officieel openging, kwamen er de afgelopen tijd al behoorlijk wat geïnteresseerde buitenlandse delegaties langs. Uit Rusland, uit Amerika, uit Australië en natuurlijk ook uit China, waar ze in Peking met hun ‘nine million bicycles’ zo ook hun fietsparkeerproblemen hebben. Allemaal om te kijken naar de nieuwste snufjes in het Utrechtse bouwwerk, en dat zijn er nogal wat. Acht opvallende zaken.

  1. Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersnede

    Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersne­de

    Deze krant doet onderzoek naar baby’s die een snijwond opliepen bij een keizersnede. Uit de reacties op de verhalen over geraakte baby's, blijkt namelijk dat dit veel vaker voorkomt dan de statistieken suggereren. Om hiervan een goed beeld te krijgen, is het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden. Mochten we de reactie opnemen, dan zullen we voor publicatie contact opnemen. We publiceren pas na uitdrukkelijke toestemming. Vul hier de enquête in.