Miriam Bosman van dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland langs de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa. Ze maakt zich ernstig zorgen over het aantal verongelukte honden op deze plek en eist maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Miriam Bosman van dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland langs de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa. Ze maakt zich ernstig zorgen over het aantal verongelukte honden op deze plek en eist maatregelen. © Marlies Wessels

Honden ontsnappen uit opvang en rennen A2 op: ‘Met nu al zeven dode honden, is het klaar’

De dood van een hond op de A2 bij Nieuwer ter Aa twee weken geleden is geen incident. Op precies dezelfde locatie tussen Utrecht en Amsterdam, blijken minstens vijf honden een zelfde gruwelijke dood tegemoet te zijn gelopen vanaf hun opvangplek. ,,Dit is levensgevaarlijk.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.