Volledig scherm
© stock.xchng

Hou nog even vol: heerlijk lenteweer in aantocht

Het was aan de frisse kant de afgelopen dagen, maar niet getreurd: deze week worden we getrakteerd op hogere temperaturen. Sterker nog, het wordt aan het einde van de week zelfs écht lekker weer. ,,Plaatselijk kan het kwik 21 graden aantikken’’, weet weerman Leon Saris van Weerplaza

Dat heeft alles te maken met een hogedrukgebied dat boven de Noordzee komt te liggen, zegt Saris. ,,Als gevolg daarvan komt een noordoostelijke stroming op gang, die warmere lucht vanuit Duitsland deze kant opvoert.’’

Vanaf maandag verandert het allemaal geleidelijk. ,,De regen droogt op en het wordt een graadje of 15’’, voorspelt Saris. Dinsdag wisselen de wolken en zon elkaar af en blijft het vrijwel overal droog met temperaturen tussen de 15 en 16 graden.

Einde van de week 21 graden

Woensdag tikt de thermometer lokaal al 18 graden aan. ,,Dat zet in de loop van de week door, waarna het aan het einde van de week plaatselijk zelfs 21 graden kan worden’’, aldus de weerman.

Het heerlijke lenteweer van de afgelopen tijd zorgde al voor een bloeiende bloemenzee in Noordwijkerhout. Bekijk hier de dronebeelden: