Volledig scherm
Een lid van de EOD. Foto ter illustratie. © anp

Huizen ontruimd na dreiging met explosieven bij overval

Meerdere huizen in het Gelderse Groesbeek zijn vandaag ontruimd omdat bij een overval is gedreigd met explosieven. Een geldloper werd rond 15.00 uur overvallen door een persoon op een scooter. De overvaller liet daarbij explosieven achter, of iets wat erop lijkt. Twee verdachten worden gezocht door de politie.

Volledig scherm
De overval vond plaats op de parkeerplaats voor de winkel Boerenbond.

De verdachten zijn na de overval op een scooter gevlucht. Zowel de geldloper als zijn collega, die als chauffeur in de auto zat, bleef ongedeerd.

De politie is een zoekactie gestart en heeft daarbij een politiehelikopter ingezet. Ook de EOD is ter plekke in de Kloosterstraat om onderzoek te doen. De omgeving is ruim afgezet, omdat de explosieven mogelijk nog aanwezig zijn.

Of er buit is gemaakt, is bij de politie niet duidelijk. De verdachten hadden legerkleding aan en mutsen op.

  1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.