Volledig scherm
Een lid van de EOD. Foto ter illustratie. © anp

Huizen ontruimd na dreiging met explosieven bij overval

Meerdere huizen in het Gelderse Groesbeek zijn vandaag ontruimd omdat bij een overval is gedreigd met explosieven. Een geldloper werd rond 15.00 uur overvallen door een persoon op een scooter. De overvaller liet daarbij explosieven achter, of iets wat erop lijkt. Twee verdachten worden gezocht door de politie.

Volledig scherm
De overval vond plaats op de parkeerplaats voor de winkel Boerenbond.

De verdachten zijn na de overval op een scooter gevlucht. Zowel de geldloper als zijn collega, die als chauffeur in de auto zat, bleef ongedeerd.

De politie is een zoekactie gestart en heeft daarbij een politiehelikopter ingezet. Ook de EOD is ter plekke in de Kloosterstraat om onderzoek te doen. De omgeving is ruim afgezet, omdat de explosieven mogelijk nog aanwezig zijn.

Of er buit is gemaakt, is bij de politie niet duidelijk. De verdachten hadden legerkleding aan en mutsen op.

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’
    video

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’