Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong © Joost Hoving

Ik kan niet geloven dat we het wéér over abortus moeten hebben

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Ik heb de afgelopen dagen de berichtgeving over abortus nauwlettend gevolgd. Hier in Nederland zwengelde Baudet de discussie weer eens aan, in dat essay over Houellebecq. In andere Europese landen - Italië, Polen, Spanje - zijn politici aan de macht die het baas in eigen baarmoeder ook maar wát graag willen inperken.

In de Amerikaanse staat Alabama is vorige week de strenge abortuswet aangenomen waardoor vrouwen alleen nog een abortus kunnen krijgen als hun eigen gezondheid in gevaar is. Anders is abortus illegaal, ook wanneer je zwanger bent geworden door verkrachting of incest.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.