Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong © Joost Hoving

Ik kan niet geloven dat we het wéér over abortus moeten hebben

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Ik heb de afgelopen dagen de berichtgeving over abortus nauwlettend gevolgd. Hier in Nederland zwengelde Baudet de discussie weer eens aan, in dat essay over Houellebecq. In andere Europese landen - Italië, Polen, Spanje - zijn politici aan de macht die het baas in eigen baarmoeder ook maar wát graag willen inperken.

In de Amerikaanse staat Alabama is vorige week de strenge abortuswet aangenomen waardoor vrouwen alleen nog een abortus kunnen krijgen als hun eigen gezondheid in gevaar is. Anders is abortus illegaal, ook wanneer je zwanger bent geworden door verkrachting of incest.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”