Jezelf laten tatoeëren in de Bavaria-brouwerij: ‘Geweldig om een bierketel op iemands arm te zetten’

Nee, je loopt er niet zomaar spontaan even binnen. Maar verder is de nieuwe zaak van Peter van der Helm in de oude bottelarij van de Bavaria-brouwerij in Lieshout een hele normale tattooshop. ,,Het lijkt me geweldig om een keer een bierketel op iemands arm te zetten.”

Het is een heuse wereldprimeur, zo benadrukt de pr-afdeling van Royal Swinkels Family Brewers, sinds kort de overkoepelende naam van bierbrouwer Bavaria. Een wereldprimeur ‘die de merkbelofte Intense by nature tot leven brengt en de passies voor tattoos en bier combineert'. ,,Het is wel bijzonder om in een brouwerij te zitten", vindt Van der Helm zelf ook.  Voor de 43-jarige Rotterdammer is de Lieshoutse tattooshop zijn vijfde zaak, naast de vestigingen van Walls and Skin in Rotterdam (2), Amsterdam en Zandvoort.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.