Ongeluk in Arnhem waarbij FC Eindhoven-talent Youri Roseboom gewond raakte.
Volledig scherm
Ongeluk in Arnhem waarbij FC Eindhoven-talent Youri Roseboom gewond raakte. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Jong Eindhovens voetbaltalent betrokken bij zwaar ongeval in Arnhem

video/updateBij een ongeluk in Arnhem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf jonge mannen gewond geraakt. Onder hen FC Eindhoven-talent Youri Roseboom (20). Zo wordt bevestigd door de Eindhovense club.

Roseboom is gewond opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar, zo laat technisch manager Marc Scheepers weten in een reactie. ,,We zijn ervan geschrokken”, aldus Scheepers. ,,Ik hoop natuurlijk dat al die jongens uiteindelijk goed wegkomen.”

Elektriciteitsmast voor een trolleybus

Plaatselijke nieuwsmedia melden dat de auto met het vijftal - jongens van tussen de 18 en 21 jaar - rond 01.00 uur tegen een elektriciteitsmast voor een trolleybus is aangereden. Het ongeval vond plaats op de Johan de Wittlaan in Arnhem. Van het voertuig was weinig meer over. Enkele slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden.

Drie van de vijf mannen zijn zwaargewond afgevoerd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De andere twee naar Rijnstate in Arnhem. Over de precieze toestand van de slachtoffers is momenteel nog weinig bekend. Wel is bekend dat een van de zwaargewonde mannen RKHVV-voetballer Paco Geutjes is. De amateurclub zou morgen in Nijmegen aantreden tegen Orion, maar dat competitieduel wordt op een later tijdstip ingehaald. ‘We leven ontzettend mee met de familie...zijn geschokt...in een situatie als deze wil je zoveel maar kun je zo weinig’, meldt RKHVV op Facebook over de 21-jarige Geutjes die in kritieke toestand zou verkeren. 

Over de identiteit van de andere drie inzittenden is nog niets bekend. 

Profdebuut

Roseboom speelt sinds de zomer bij FC Eindhoven, waar hij in het beloftenteam begon. De spits maakte in oktober zijn profdebuut met het eerste elftal en scoorde in december zijn eerste profgoal, thuis tegen FC Volendam (1-4 verlies). Roseboom speelde tot dusver zes officiële duels voor FCE. 

Geutjes woont in Spijk en voetbalde eerder voor Achilles’29 in Groesbeek, JVC Cuijk en de jeugd van De Graafschap. Hij wordt aan zijn verwondingen in het ziekenhuis behandeld. ‘Wij begrijpen dat er veel vragen leven maar we vragen iedereen om even gepaste afstand te houden en rekening te houden met de familie’, aldus een woordvoerder van de Huissense eersteklasser.

Beelden van de ravage na het ongeluk in Arnhem: