Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (15) gewond na steekincident in Emmen, twee minderjarigen vast

UpdateIn Emmen is vanavond een 15-jarige jongen gewond geraakt bij een steekincident. Er zijn volgens de politie twee minderjarige verdachten aangehouden. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

De afgelopen dagen is er veel ophef over het bezit van messen en andere steekwapens door jongeren. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil een dwangsom van 2500 euro opleggen aan ouders, wier kinderen voor de tweede keer betrapt worden op het dragen van een mes. 

Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie wil ,,af van het idee bij jongeren dat ze een wapen moeten dragen”.

Weerstand

Het gebruik van messen is volgens deskundigen niet meer alleen aan de orde van de dag in een paar grote steden. Het speelt door alle lagen van de bevolking, in steden in het hele land. ,,Je ziet dat er een beweging van onveiligheid is in klassen en op andere plekken in de omgeving van tieners, zoals bij sportclubs. Dan gaat een deel van die jongeren zich verdedigen: of ze grijpen naar wapens of naar fysiek geweld. Jongeren tussen de 12 en 17 willen graag sterk staan in een groep”, verklaarde Emmeliek Boost van de Opvoeddesk eerder tegenover deze site.

Overigens valt Aboutalebs voorstel om ouders van jonge messendragers te beboeten op weerstand; bij de lokale politiek en bij deskundigen. Alleen de politie steunt het plan. 

Politie Drenthe on Twitter

Vanavond heeft er in Emmen een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is een 15-jarig slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden.