Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kabinet begint campagne over levenseinde

Om terminaal zieke mensen en hun familieleden te helpen als ze vragen hebben over de naderende dood begint het kabinet een campagne.

Het wil dat mensen ‘tijdiger het gesprek aangaan', zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een interview in Trouw. ,,Het gebeurt vaak te laat en te vaak niet’'. Op een website die de minister vandaag opent, is informatie te vinden over palliatieve zorg, hospices, pijnbestrijding en hoe je een testament opstelt.

,,Voorlichting over euthanasie en voorlichting over zorg voor mensen die zijn uitbehandeld, bestaan naast elkaar. Het nieuwe is dat we nu ook aandacht vragen voor een beter gesprek over de hele laatste levensfase’', aldus De Jonge in de krant.

De campagne heeft als motto ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga, maar tot die tijd leef ik.’

De website is de bezoeken op www.overpalliatievezorg.nl.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.