Kabinet hoeft niet aan noodrem te trekken, zelfs kans op snellere versoepelingen

VIDEODierentuinen en attractieparken kunnen woensdag open, ook komt er dan meer ruimte voor buitenhoreca en sport. Door de dalende ziekenhuisbezetting hoeft het kabinet niet aan de noodrem te trekken, melden bronnen. Er is zelfs kans op snellere versoepelingen als de cijfers hard dalen de komende weken. 

1 reactie

  • Remco Nijhuis

    1 maand geleden
    Ik vind het zo raar dat we 3 kwart jaar dicht zitten een avondklok hebben en dan toch nog zo veel besmettingen. In mijn beleving heeft de lockdown niet gewerkt. Anders waren er wel minder besmettingen. Ergens hebben met ons allen op elke manier mogelijk de regels met voeten getreden. De arrogantie ten koste van de horeca, ziekenhuizen en winkels. We zijn goed bezig geweest het afgelopen jaar.
  1. Consumptie van Nederlanders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoorlog

    Consumptie van Nederlan­ders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoor­log

    De consumptie van Nederlandse huishoudens is in april het sterkste aangetrokken sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd de enorme groei vooral veroorzaakt doordat de consumptie in de vergelijkbare maand vorig jaar juist op een zeer laag niveau lag vanwege de eerste lockdown. Daarnaast werden op 28 april de terrassen geopend en was het vanaf die datum ook mogelijk om zonder afspraak te winkelen. Ook was het gasverbruik in april veel hoger dan een jaar eerder doordat het veel kouder was.