Volledig scherm
Met deze foto werd de marinierskalender gisteren op Twitter gelanceerd. © Korps Mariniers/Pablo Delfos

Kalender ‘bizar snel’ uitverkocht: onze mariniers vlogen de webwinkel uit

De gisteren gelanceerde marinierskalender is uitverkocht. Ruim 24 uur nadat de verkoop werd gestart, zijn alle exemplaren op. ,,Bizar snel", reageert projectmanager Wendy Dirksen.

Er werden 3550 kalenders gemaakt, omdat het Korps Mariniers 355 jaar geleden werd opgericht. Maar nu staat op marinierskalender.nl met rode letters de melding ‘uitverkocht’. Het Korps weet nog niet of er extra kalenders worden gedrukt. Op de kalender is het dagelijks leven van de mariniers in de kazerne te zien – volgens de makers wel ‘geromantiseerd’.

Tetris-challenge

De kalender met elke maand een marinier werd op veler verzoek gemaakt. Mensen reageerden massaal op de Tetris-challenge waaraan mariniers meededen. Ze lieten daarbij in de vorm van het spelletje Tetris zien welke uitrusting zij bij zich hebben tijdens hun werk. Vier mariniers gingen er – afgezien van strategisch geplaatste baret – bloot naast liggen

Die foto werd getwitterd met ‘ons lichaam is ons wapen’. ,,Omdat mariniers natuurlijk enorm getraind zijn en fysiek heel sterk”, vertelde Dirksen, projectmanager van de kalender, gisteren aan deze site. ,,Mensen vroegen: kan er geen kalender komen?” Die kwam er dus en bleek, getuige de razendsnelle verkoop, populair. De opbrengst van de kalender, die 16,65 euro per stuk kostte, gaat naar twee goede doelen die zich inzetten voor mariniers.

Volledig scherm
© Korps Mariniers / Pablo Delfos
  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.