Kapotte ic-bus met coronapatiënten na korte check in Radboudumc naar Groningen gesleept

Video/UpdateEen bus met intensivecarefaciliteiten met daarin zes coronapatiënten heeft gisteravond (maandag) pech gekregen op de afrit van de A73 bij Vierlingsbeek (gemeente Boxmeer). Na een tussenstop bij het Radboudumc in Nijmegen is de bus helemaal naar eindbestemming Groningen gesleept, waar hij rond middernacht arriveerde.

De bus met intensivecarefaciliteiten kreeg pech op de A73
Volledig scherm
De bus met intensivecarefaciliteiten kreeg pech op de A73 © SK-Media

De ic-bus kwam vanuit het ziekenhuis in Heerlen en was op weg naar Groningen. Toen de bus niet meer verder kon rijden, werden meteen meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Toen bleek dat de monteurs de bus niet ter plekke konden repareren, werd besloten het voertuig af te voeren. De patiënten werden niet meteen verplaatst naar de gereedstaande ambulances, maar bleven in de ic-bus liggen. 

De bus werd vervolgens naar het Radboudumc in Nijmegen gesleept, waar de patiënten een korte medische check kregen. Er werd daarna besloten om de zes niet te verplaatsen naar de ic van het Radboudumc en ook niet te verplaatsen in ambulances, maar om ze in de ic-bus te laten liggen. Die heeft vervolgens, met behulp van de sleepwagen, zijn weg vervolgd richting Groningen. Een escorte van meerdere politiemotoren hielp de reis verder zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

De bus was stil komen te staan vanwege koelvloeistoflekkage.

De ic-bus wordt afgesleept
Volledig scherm
De ic-bus wordt afgesleept © DG

vitchel on Twitter

De speciale Ambulancebus met daarin naar alle waarschijnlijkheid 5 corona-patiënten staat met pech stil op de A73 bij #Vierlingsbeek. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, ook is er een Traumaheli ter plaatse. Volgens Rijkswaterstaat gaat het mogelijk om een koelvloeistoflekkage.

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).