Volledig scherm
Zonaanbidders in het Vroesenpark in Rotterdam. © ANP

Komend weekend volop zomer in Twente: kwik richting 30 graden

ENSCHEDE - Zonliefhebbers opgelet! Komend weekend keert de zomer terug in Nederland. Het hele land kan rekenen op 25 tot 29 graden en ook in Twente kan het zondag ook bijna dertig graden worden. De warmte houdt volgens de vooruitzichten ook volgende week nog aan.

Na een wat koelere periode krijgt Nederland toch nog te maken met zomerse temperaturen. Dit weekend wordt het zeer waarschijnlijk in het hele land 25 graden of warmer. In  Twente kan het zaterdag 28 graden worden. Zondag zelfs een graadje meer. 

Ook vrijdag kan de temperatuur al flink oplopen, maar vanwege een zeewind kan het op het strand nog aan de koele kant zijn. De vooruitzichten voor deze regio zijn dat de temperatuur kan oplopen tot een aangename 26 graden. Op zaterdag en zondag komt de wind vanuit het oosten, waardoor het ook aan zee warmer zal zijn.

Zomerse week

Het weer van volgende week is nog wat onzeker. De kans bestaat dat we een zomerse week voor de boeg hebben, maar mogelijk komt daar nog verandering in. ,, Als er een terugval komt, wordt het rond de 21 graden. Zo niet, dan blijft het 25 graden of warmer",  aldus weerman Ben Lankamp namens Weerplaza. ,,Overigens is 21 graden een normale temperatuur voor eind augustus.” 

Kans op regen

Op vooruitzichten van Weerplaza is te zien dat het in Twente nog tot in ieder geval woensdag warm kan blijven. De temperatuur schommelt de hele week tussen de 27 en 28 graden. Vanaf volgende week donderdag 29 augustus is er weer kans op een bui en zakken de temperaturen een paar graden, richting de 22.

Poll

Temperaturen in Twente weer richting de dertig graden

  • Yes! Ik haal het zwembadje alvast weer uit de schuur (44%)
  • Hier heb ik dus écht geen zin in, het is net weer koel in huis (37%)
  • Ik maak mij ernstig zorgen over de opwarming van onze planeet (19%)
1827 stemmen
Volledig scherm
De weersvoorspellingen voor Twente van deze week. © Weerplaza
  1. Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersnede

    Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersne­de

    Deze krant doet onderzoek naar baby’s die een snijwond opliepen bij een keizersnede. Uit de reacties op de verhalen over geraakte baby's, blijkt namelijk dat dit veel vaker voorkomt dan de statistieken suggereren. Om hiervan een goed beeld te krijgen, is het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden. Mochten we de reactie opnemen, dan zullen we voor publicatie contact opnemen. We publiceren pas na uitdrukkelijke toestemming. Vul hier de enquête in.