Volledig scherm
Ruud Lubbers samen met koningin Beatrix in 1989. © ANP

Koning: 'Lubbers was een moedig en invoelend mens'

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben een gezamenlijke verklaring afgegeven over het overlijden van Ruud Lubbers. Via de Rijksvoorlichtingsdienst laat het drietal weten dat Lubbers 'een groot staatsman' was.

,,Ruud Lubbers heeft ons land en de internationale gemeenschap tientallen jaren in vele functies gediend", reageert het koninklijke drietal. ,,Als minister-president zette hij zich twaalf jaar lang energiek in voor economisch en sociaal herstel. Latere generaties konden daarop voortbouwen."

'Indrukwekkend verantwoordelijkheidsgevoel'

,,Wij gedenken Ruud Lubbers als een groot staatsman met een indrukwekkend verantwoordelijkheidsgevoel", aldus de koninklijke familie. ,,Wij gedenken hem ook als een moedig en invoelend mens. Zijn familie wensen wij kracht toe in deze moeilijke dagen."

In 1995 werd Lubbers door koningin Beatrix tot minister van Staat benoemd.

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.