Volledig scherm
Het kort geding gaat door. © ANP

Kort geding over stintverbod gaat door

Ondanks de poging van stint-producent Stintum om het kort geding van kinderdagverblijf Het Kinderstraatje in Almere te voorkomen, komt dat er toch. Komende donderdag buigt de rechter zich over de zaak.

Het kinderdagverblijf spande een zaak aan tegen minister Cora van Nieuwenhuizen omdat het bedrijf het niet eens is met die beslissing om de stint van de openbare weg te weren. Komende donderdag om 14.00 uur wordt het kort geding behandeld in Utrecht. De uitspraak volgt waarschijnlijk twee weken later.

Directeur Edwin Renzen van Stintum probeerde het kort geding nog te voorkomen door het kinderdagverblijf een nieuwe stint aan te bieden. Hij zou liever tot een compromis komen. Dat werd door een juridisch adviseur 'moreel verwerpelijk' genoemd. Het Kinderstraatje ging er uiteindelijk ook niet op in.

Opgeschort

Eind 2011 werd de stint aangemerkt als bijzondere bromfiets en toegelaten op de openbare weg. Na een dodelijk ongeluk met een stint in Oss besloot de minister op 1 oktober dat besluit voor onbepaalde tijd op te schorten.

Op donderdagochtend 20 september botste bij station Oss-West een trein op een stint, een soort elektrisch aangedreven bolderkar, van een kinderdagverblijf. Vier kinderen kwamen om het leven. Hun begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewond.

Het besluit om de Stint voorlopig niet meer toe te laten op de weg is ,,zorgvuldig'' genomen. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen vorige week:

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.