Landgoed van Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate
Volledig scherm
Landgoed van Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate © Google Maps

Landgoed van ‘Dream or Donate’-oprichter te koop voor dik miljoen

De villa van Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek in de buurt van Ommen staat te koop. Vraagprijs: 1,1 miljoen euro. Daarvoor krijg je dan 11 kamers, maar ook een sauna, bioscoop én een bruin café. Mastenbroek ligt onder vuur omdat zijn crowdfunding-site ineens offline ging. 

De man achter het onlangs plotseling opgedoekte crowdfundingsplatform heeft volgens tientallen crowdfunders vele duizenden euro’s achterover gedrukt. Mastenbroek - die zich graag ‘Broer’ noemt - zette  eerder tal van luxe spullen op zijn landhuis te koop op Marktplaats. 

Harmonie

De indeling van zijn landgoed aan de Haar laat weinig te raden over. Het moet er luxe nogal luxe zijn. Het lijkt een schril contrast met de doelstelling van het landgoed: een zelfvoorzienende commune waar ze in harmonie met elkaar en de natuur wilden leven. Een greep uit de omschrijving van de makelaar: ‘Rondom een royale tuin met terras, diverse fruitbomen, verwarmd zwembad, overdekte BBQ plaats, tuinberging, vijverpartij, diverse kassen en grote moestuin.’

Verwarmd biljart

Ook niet te versmaden: ‘Trap naar een portaal met een ruimte die voorzien is van een sauna en douche, bioscoopje, een eigen ‘bruin café’ met o.a. eigen sanitair, verwarmd biljart, fraaie bar en geluidsinstallatie. Het bruin café is bovendien voorzien van een ventilatiesysteem.’ Verder zijn er twee badkamers, veel kamers, een ‘imposante entree’. En wat te denken van een ‘riante, rietgedekte paardenschuur'.  In de villa zelf is bovendien een lift. 

Enig nadeel van de villa op Funda: er staan geen foto’s bij. Dat is juist wel gebruikelijk bij verkoop van woningen. 

Bekijk op deze video het terrein vanuit de lucht: