De NH90  werd drijvende gehouden door vier grote plastic ballonnen. Nadat twee van de vier drijflichamen waren geknapt, is de helikopter gezonken.
Volledig scherm
De NH90 werd drijvende gehouden door vier grote plastic ballonnen. Nadat twee van de vier drijflichamen waren geknapt, is de helikopter gezonken. © Ministerie van Defensie

Legerhelikopter die bij Aruba in zee stortte, is gezonken

De helikopter van de marine die bij Aruba in zee neerstortte, is gezonken. Dat meldt het ministerie van Defensie. Bij de crash kwamen twee van de vier bemanningsleden om het leven.

  1. Het gaat zelden echt fout met Nederlandse legerhelikopters

    Het gaat zelden echt fout met Nederland­se legerheli­kop­ters

    De fatale helikoptercrash van zondagmiddag bij Aruba is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk te noemen. Het Nederlandse leger heeft een aantal crashes gehad met helikopters in de geschiedenis, maar niet vaak met dodelijke afloop. Nederland had nog geen ervaring met fatale ongevallen met helikopters van het type NH90, waarvan nu een exemplaar crashte. Alle defensiehelikopters van hetzelfde type worden vooralsnog aan de grond gehouden in afwachting van onderzoek door de Inspectie Veiligheid Defensie.